printlogo

کد خبر : 55
تاریخ انتشار : 16 خرداد 1393 15:23:00

 کتاب «راننده های برگزیده» اثر گرگ اندرسون توسط مصطفی جعفری یکی از فعالان صنعت خودرو ایران ترجمه و به چاپ رسید.
این کتاب که در 380 صفحه و توسط نشر مجنون منتشر شده، به بررسی ساختار کلی صنعت خودرو چین از ابتدا تاکنون پرداخته و تلاش کرده است تا با نثری روان روند توسعه و پیشرفت خودروسازان چینی در جهان را مورد ارزیابی قرار دهد. 
مترجم این کتاب در مقدمه ی آن به موضوع دغدغه ی مصرف کنندگان از وضعیت کیفی خودروهای چینی اشاره کرده و در عین حال تلاش کرده است تا روند رشد و توسعه ی بازار خودروهای چینی را مورد توجه قرار دهد.
مصطفی جعفری در بخشی از این مقدمه آورده است که امروزه خودروهای چینی جایگاه خود را در بازار ایران تثبیت کرده و در عین حال دیگر بازارهای نوظهور جهانی را یکی پس از دیگری فتح می کنند، در حالی که در بین تمام این بازارها تنها ایران و روسیه دارای صنعت ملی خودرو هستند. 
وی در ادامه با اشاره به روند انتقادها از صنعت خودرو چین تلاش کرده است تا مخاطب را با واقعیت امر آشنا کرده و در قالب این کتاب سؤالات متعدد خوانندگان پیرامون صنعت خودرو چین را پاسخ دهد.
این کتاب مقدمه های دیگری از آرتور کروبر، سردبیر فصلنامه ی اقتصاد چین و نویسنده ی کتاب، را نیز در برمی گیرد و هر کدام تلاش کرده اند تا فراز و فرود صنعت خودرو این کشور را از دریچه ی نگاه خود مورد ارزیابی قرار دهند. هر چند که سردبیر فصلنامه ی اقتصاد چین کوشیده است تا عزم دولت این کشور در راستای توسعه ی صنعت خودرو را مورد تأکید قرار داده و نویسنده ی کتاب نیز بر آن صحه بگذارد.
کتاب «راننده های برگزیده» که در هشت فصل طبقه بندی شده که فصل اول آن به «ظهور قهرمانان ملی» و آغاز عرض اندام این صنعت در بازارهای منطقه ای و بین المللی می پردازد و در فصل دو با موضوع «نظام» به رویکرد دولت های مرکزی و محلی این کشور و همچنین شرکت های چینی در مواجهه با صنعت خودرو می پردازد.
در فصل سوم با موضوع «خط مشی» به برنامه های چند ساله و همچنین روند همکاری با خودروسازان بزرگ جهان پرداخته شده و در فصل چهارم نیز با رعایت پیوستگی محتوا روند «سرمایه گذاری های مشترک» خودروسازان این کشور مورد ارزیابی قرار گرفته است.
نویسنده ی کتاب تلاش کرده تا در فصل پنجم با موضوع «خودروسازان مستقل»، به روند حرکتی این شرکت ها در چین پرداخته که به طور مشخص نحوه ی شکل گیری شرکت هایی همچون جیلی، بی. وای. دی، گریت وال موتور، بریلیانس و سیچوان تنگ ژونگ را موشکافی کرده است. 
این کتاب بخش های دیگری، از جمله «ادغام ها»، «همسایه ها»، و «نتیجه گیری» را در برمی گیرد که اطلاع تکمیلی را در اختیار مخاطب قرار داده و تلاش می کند تا تصویر ذهنی افراد در مورد صنعت خودروی چین را دچار تغییر کند.
چاپ نخست این کتاب در اردیبهشت سال جاری صورت گرفته و در کتابفروشی های معتبر قابل دسترسی است.